طبعا كرونه بالباشمميل بس ايه تحففففففففففففففففه وغير كل المكرونات نشوف ازاي بقي اصلي رغيت كتيييييييير
المقادير كيس مكرونه بينا (اقلام) معلش اصل ثقافتي ايطالي شويه هههههههه
وطبعا مسلوقه 95%
2-نصف كيلو كبد وقوانص وقلوب فراخ متقطعين القلوب والقوانص لوحدها لانها بتاخد سوي اكتر والكبد لوحدها وتكون تقطيع متوسط
3-شبت وكسبره متقطعه
4-فلفل اخضر وكمان فلفل حامي حسب الرغبه
5-بصله كبيره او 2وسط
-4فصوص توم كبيره
7-حبيتين طماطم كبيره مفرومه في الخلاط
8-وباشميل العادي
نيجي بقي للطريقه :
1-اول حاجه هنسلق المكرونه وتبقي بالشكل ده

2-نجهز بقي الحشوه هنحط زيت وبعدين ندبل البصل المتقطع وبعدين هنضيف القوانص والقلوب الاول متقطعه وسط عشان تستوي بسرعه ونشوحهم شويه ونضيف فلفل اسود والسبع بهارات هيه خلطه من عند العطار وبعدين نسيبهم 5 دقايق بعدين نضيف التوم المتقطع والفلفل الخضر والحامي ونقلب ونسيبها شويه وبعدين نضيف كوب ماء كبير ونغطيها علي نار هاديه 20 دقيقه ولما تحتاج ميه نزودها شويه لحد ما تدخل في السوا بعدين لما تنشف نضيف الكبد و والشبت ونقلب 5 دقايق ونضيف الصلصه والكمون وشوية فلفل اسود صغيره تاني والملح ونسيبها تكمل سوي كمان 20 ساعه وهيبقي شكلها كده

3-نجيب صينية الفرن ونضع كمية باشميل تحت وليكن 6ملاعق بس عشان مش تلزق
زي كده

4-نضع نصف كمية المكرونه وبعدين نحط الحشوه فوقيها زي كده


5-نضع باقي المكرونه ونضيف باقي الباشميل وانا ضفت ليهم ملعقتين قشطه بلدي عشان الوش يبقي متحمر كويس زي كده


ودا بقي ايه شكلها النهائي




ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق